Лечение с дълбокотъканен масаж

При дълбокотъканният масаж се използва по-силен натиск и бавни движения за достигане на по-дълбоките слоеве на мускулите и фасциите.

Той се прилага при стягане на мускулите, хронични болки или стари травми в областта на врата, раменете, горната част на гърба, кръста или краката !

Възстановителният масаж на дълбоките тъкани позволява освобождаването на дълбоко закодирани модели на напрежение в мускулите и ставите. След заболявания, наранявания или продължителна липса на движение в комбинация със стрес в тъканите може да се получат сраствания, които се захващат към околни структури. Това причинява болка, намаляване обхвата на движение в ставите, втвърдяване на мускули, фасции и предразполага към неправилен модел на движение.

Поради съвременния начин на живот който е по-заседнал много от нас работят дълги часове пред компютрите причинявайки си неусетно схващания и болки в гърба. Дори онези които работят физически труд могат да страдат от повтарящи се травми и претоварвания, които могат да бъдат облекчени чрез дълбок масаж. Стресът също е важен фактор тъй като може да ни причини напрежение в мускулите за дълъг период от време, което в крайна сметка причинява схващания и болки.

На тези места се блокира мускулната функция и кръвообръщението. Когато мускулите са напрегнати или стресирани в ежедневието те блокират циркулацията на кислород и хранителни вещества които циркулират през мускулите и същевременно възпрепятстват разнасянето на токсините и продуктите от възпалението. Поради блокираният мускул чрез оказване на дозирано по-дълбок натиск върху тези места тъканите могат да се разхлабят и отпуснат.

Така се освобождава и подобрява разнасянето на непотребните вещества като се възобновява циркулацията на кислород и хранителни вещества. Тази терапевтична техника може да се използва при пациенти които са страдали от мускулни схващания, болки и ограничен обем на движение от дълго време. След дълбокотъканен масаж е препоръчително пиенето на повече вода за да се ускори разнасянето на токсините които са освободени от процедурата.