Вакум терапия

Лечебният ефект на терапията с вакум се осъществява благодарение на отрицателното атмосферно налягане приложено върху тялото предизвикващо прилив на кръв и лимфа от  по-дълбоките към по-повърхностно разположените тъкани в организма. 


В областта на въздействието активираното кръвообращение разнася шлаките и отлаганията и чрез бъбреците и черния дроб се неутрализират от организма. 


В трудно оросяваните части масажът с вендузи премахва токсичните отлагания натрупващи се в тъканите в продължение на години. Образуват се и биологично активни вещества, които стимулират възстановителните процеси. Голям процент от заболяванията се дължат на невъзможността на кръвта да достигне до определени части на тялото и чрез нея да се разнесат хранителни вещества, кислород, хормони и да се отмият киселинните продукти. 


Източници на тези замърсявания са химикалите използвани в храните и напитките, замърсената околна среда, тютюнопушенето, бързото хранене, стреса, депресията, стари травми, продължително обездвижване в работата и т. н. Всички тези замърсявания блокират нормалните процеси в организма и постепенно ги натоварват. 


При системно прилагане на масаж с вендузи се създава допълнителна капилярна мрежа която дава терапевтичният ефект и гарантира по-добро кръвообращение в бъдеще.


Вакум терапията може да се използва като самостоятелно  лечение или много добро допълнение към  терапевтичният масаж, тъй като масажът действа отвън навътре, а вендузата отвътре навън.

Цена 20 - 40 лв в зависимост от проблемните области и времетраенето.